srijeda, 24.05.2006.

TEMA DANA: Nedostatak samopouzdanja?

Na početku ako vidimo da mogućnost za vezu propada, malo se skuliraj i distanciraj od te osobe. Budi pomalo hladna i tajanstvena. Tako nećemo, ukoliko se više ne sviđamo partneru, ništa izgubiti, već ćemo samo sačuvati dostojanstvo (a ne sliniti do posljednjeg daha). Ako se ipak još sviđaš toj osobi, ali je u fazi predomišljanja, možda se još jače zagrije za tebe. Dečke užasno privlače (otprilike kao komarce svjetlo) cure koje im se čine nedostižne. Zato - nos u oblake i natjeraj ga da se zamisli. Ako si ga često zvala telefonom, nemoj ga više zvati, a ako nazove on tebe, skrati razgovor i reci mu da nemaš puno vremena jer imaš neke obaveze. Ako te pozove van, nemoj bez razmišljanja odgovoriti 'da' s osmijehom od uha do uha, već mu reci da ćeš mu se javiti kad provjeriš vrijedi li još uvijek dogovor s frendicom o zajedničkom izlasku. Kada skuži da ti nije sve na svijetu, još će se više potruditi.

Kao drugo, da bi se izvukla iz depresije nedostatka samopouzdanja, moraš pokušati 'iskočiti' iz kolotečine. Da bi se istaknula među onima koji te već poznaju, možda će proći ipak neko duže razdoblje, a i ti možda nećeš tako lako steći samopouzdanje među već poznatim ljudima. Kada upoznaješ nove ljude, praktički krećeš ispočetka, pa će ti možda biti puno lakše. Dakako, ne mislim da sjedneš u birc i čekaš da ti netko priđe. naughty

Najbolje je rješenje učlaniti se u neki klub, otići na neki tečaj i slično. Bez obzira što se radi o nečemu na što dosada nisi pomišljala (npr. o planinarskom društvu, tečaju francuskog, plivanju ili mačevanju), i sama ćeš se začuditi koje ćeš zanimljive ljude i svoje vršnjake tamo upoznati. Upišeš li se npr. na tečaj standardnih i latinoameričkih plesova, poradit ćeš na svojoj gracioznosti, plesnoj tehnici i držanju koje će ti itekako pomoći u zadobivanju samopouzdanja. Osim toga, pleše se u paru, pa ćeš tamo upoznati i puno novih osoba s kojima ćeš plesati, što je idealna situacija za započinjanje prijateljskih ili ljubavnih veza. Kada nađeš zajednički jezik s nekim drugim ljudima, bolje ćeš se osjećati i pred onima koji te možda do tada nisu cjenili. Isto tako, ne vjeruj onima koji ti kažu da su mnogi sretni u ljubavi. Istina je sasvim drugačija. Rijetki su baš pravi sretni na tom području, a u kojoj god fazi bila, uvijek će ti se činiti da je drugima bolje. Npr. ako te muči što nemaš dečka, a one cure koje ga imaju muče se s ljubomornim ispadima jer ih pokušavaju zadržati. I, što je najgore, ljubav ti nikada neće doći ako je nasilno pokušavaš pronaći. Desit će ti se sasvim slučajno, onda kad ćeš je najmanje očekivati, a sudeći prema Murphyjevom zakonu, tada ćeš biti u trenirci, potpuno nenašminkana i s raščupanom kosom. Kako god bilo, opusti se i stvari će se događati same od sebe. Uvijek kad si napet i očekuješ nešto, ništa se ne dešava, a to će ti svi potvrditi.

Eto, poneki savjet za poneku žensku osobu s muškog stajališta stvari. Nadam se da ne griješim puno...

-Josip-

| 18:32 | Komentari (12) | Isprintaj | #