srijeda, 02.08.2006.

Upoznavanje preko interneta?

“Jedino što ostaje sigurno jest da ništa nije sigurno”. To bi bio moj opis osoba koje su na internetu, čast iznimkama!
Internet je danas potpuno utjelovljenje modernog razdoblja. Dok sjedite u sobi u boksericama i s paketom čipsa, naoko ravan ekran vašeg računala omogućava vam da budete tko god želite. Koristeći samo izlizane gumbe vaše tipkovnice, pretvarate se iz štrebera i šmokljana koji grize nokte u Dolly Parton s velikim atributima. Na netu nema detektora laži i svaki čovjek je ograničen samo svojom vlastitom maštom.
I sam se sjećam svojih prvih dana ‘surfanja chatom’, u isto vrijeme otkrivanja privlačnost vlastite ne-spolnosti. Tih je dana bilo hehehhe ojojoj, jako uzbudljivo predstavljati se kao pripadnik/ca suprotnog spola. Sexi nadimak poput ‘Pohotna Plavuša’ mogao vas je daleko dovesti. Vraški pokušaji uvlaćenja heteroseksualnog chatera u neku prljavu, blatnu, nečistu, no svejedno romantičnu virtualnu zafrkanciju. Do danas ne znam koliko sam muških prevario tim izopačenim izazivanjem. Imajte to na umu kad sklapate virtualna prijateljstva, što podsjeća da ne misle svi na Internetu na vas i ono što je za vas najbolje.. To je bilo davno, ima već barem desetak godina, sada je drugačije, sada znam prepoznati "ljude" od fejkera!
Internet je alatka koje omogućava pristup raznim ljudima, ideologijama i vjerovanjima koja nisu lako dostižna u nečijem realnom životu. Omogućava rastezanje granica kako biste pronašli ljude s kojima imate neke zajedničke interese i svjetonazore bez da napuštate udobnost vlastitog doma.
Biti iskren/a od samog početka vrlo vjerovatno će vas poštedjeti kasnije neugode objašnjavanja osobnih bezazlenih malih laži ako i kad odlučite nekog upoznati u stvarnosti. Želite li zaista sramotu u javnosti objašnjavajući potencijalnom/oj prijatelju/ici kako vam je mama stvarno stisnula ‘pločice’ na vašem trbuhu u pranju? U virtualnoj zajednici poput chat servisa neophodno je držati uključenim radar za čudake i biti vičan/na prepoznavanju i uočavanju znakova prijevare prilikom pričanja ili dopisivanja … sve se svodi na vjerovanje vlastitim instinktima.
VAŽAN SAVJET: Izvucite se uvijek iz neprilike! Ako se počne pratiti osjećaj nesigurnosti ili neugodnosti u vezi osobe s kojom ste se našli, smjesta se maknite. Ne oklijevajte da potražite pomoć od bilo koga tko je u blizini, nazvati nekoga, ako vam se bilo kako učini da situacija izmiče kontroli. Vjerujte svojem instinktu!
Dobar lov!! Sjetite se samo da će možda biti potrebno nekoliko neveselih i nesretnih pokušaja prije nego uhvatite vrijedan plijen … ali vjerujte jednom kad uspijete, isplatit će se!
Sutra planiram ispisati neka pravila vezana uz to čavrljanje i upoznavanje preko interneta,a do onda..

...pjesmica...

Izgubljeni trenutak
Kako da zarobim
Trenutak
Da vječnost i vrijeme
Prevarim
Nisam se oslobodio prokletstva
Sadašnjosti
Na znače mi ništa obećanja
Budučnosti.

Kako da skrenem
Rijeku
Varljivu vodu u kalup da
Upregnem
Njene tvrdoglavosti se riješim
Zauvijek
I drugima ostavim
Mogućnosti.

Kako da se popnem na najveću
Planinu
Da se prepustim
Samoćama
I tuzi planinskih
Vrhova..

-Josip-

| 10:53 | Komentari (17) | Isprintaj | #